Vanaf het moment dat ik kon kiezen tussen doorstuderen of werken, heb ik besloten om door te studeren. Wat ging ik dan doen? Verder in het verpleegkunde vak doorstuderen of kiezen waar mijn hart harder van ging kloppen en waar ik flow zou ervaren, namelijk volwassenen begeleiden in veranderingsprocessen. Zo kwam ik bij de studie Andragogiek uit. Een Andragoog begeleidt en onderzoekt de veranderingsprocessen van volwassenen.

Die rode draad, van begeleiden van volwassenen, loopt sindsdien door in mijn werkende leven.

Ik heb laatst bij mijzelf eens een beroepskeuzetest afgenomen en zoals verwacht kwam eruit dat ik opnieuw zou kiezen voor het werk wat ik nu doe en waar ik de flow ervaar waar ik blij van word.

Wat zou het toch mooi zijn als meer mensen dit zouden ervaren en zouden kiezen voor het werk waar ze blij van worden en waar ze meestal ook heel goed in zijn.

Talent is dat wat een mens kan en heel normaal vindt bij zichzelf dat hij dat kan. Een ander bewondert diegene daar om. Zo heeft iedereen talenten in zich die ontdekt en ingezet kunnen worden. Wie wil dat nu niet bij zichzelf ontdekken en er wat mee gaan doen?